Какво представляват дизайнерските радиатори?

Какво представляват дизайнерските радиатори?

Дизайнерските радиатори са ярък пример за това как с усилията на специалисти може да превърнете всяка част от вашия дом в произведение на изкуството. Въпреки това, използването на нестандартни нагревателни елементи има както плюсове, така и минуси. Ако поне веднъж сте се сблъсквали с избора на радиатори, тогава вероятно сте чували за дизайнерските модели. Да, инсталирането им в къщата прави стаята красива, елегантна и оригинална. Но възможно ли е да се използват такива радиатори за висококачествено отопление на сграда? Разбира се, че е съвсем реално.

 

Какво представляват дизайнерските радиатори

 

Това са отоплителни тела с нестандартни размери и форми. Височината на такива радиатори може да бъде няколко пъти по-висока от класическите версии и понякога достига 2 м или дори повече. Дизайните от хоризонтален тип са разработени под формата на декоративни панели със сложен геометричен модел, сложни форми и пропорции. Основните компоненти на радиаторите са ламелите. Тяхната форма зависи от вида на конструкцията: вертикална или хоризонтална.

По-голямата част от радиаторите от дизайнерските колекции са представени в различни размери и конфигурации, което позволява на всеки да избере модела, от който се нуждае. Текстурата също е разнообразна, можете да намерите от стоманени до подобни на дърво модели, както и имитация на камък.

Колко радиатора с нестандартна форма са необходими за една стая

 

Времето, когато дизайнерските радиатори служеха само за красота, е в миналото. Съвременните модели радиатори успешно съчетават естетическите и практичните компоненти, без да бъдат огромни, безформени структури, които само претрупват пространството и трябва да бъдат скрити под тюл или завеси. Сега това са компактни и стилни тела, които перфектно се справят с отоплението както на градски апартамент с ограничена площ, така и на огромни къщи. 

 

Предимства на дизайнерските радиатори

 

Аргументи в полза на дизайнерските радиатори

  • идеално съвпадение с интериора – повечето стандартни радиатори, за разлика от дизайнерските, се вписват много трудно в един или друг стил на интериора, а типичният бял радиатор далеч не е подходящ за всяка цветна стена;

  • вариация на формите – когато избирате дизайнерски радиатор, можете да изберете ъглов или полукръгъл модел, да решите проблема с поставянето на радиатора върху тясна стена или под нисък перваз на прозореца;

  • функционален елемент на декора – дизайнерският радиатор, освен основната практическа функция, може да носи и декоративна. Съвременните производители предлагат отоплителни тела с причудливи форми и цветове;

  • допълнителни функции – често отоплителните тела, създадени от дизайнерите, имат допълнителни практични свойства. Има радиатори с функцията на пейки, закачалки, рафтове, паравани, преграждащи стени и др. Такива модели 2 в 1 спестяват място.