Тотал Терм анонсира радиатора Brasilia на Масимо Йоза Гини, който спечели международното отличие Green Good Design Award

Caeido

Радиаторът Brasilia на италианския бранд Caleido спечели престижната международна награда Green Good Design Award за 2023 г. в категорията „Зелени продукти“. Отличието бе заслужено сред огромно разнообразие от впечатляващи проекти от целия свят“, съобщиха за Инженер.bg от водещото българско дружество Тотал Терм, което предлага богато портфолио от дизайнерски радиатори, включително на производителя Caleido. Повече за отличения модел и неговия създател – популярния архитект и дизайнер Масимо Йоза Гини (Massimo Iosa Ghini) разказаха от екипа на българската компания.

Green Good Design Award е един от най-старите конкурси за продуктов дизайн, който се фокусира върху „зелени“ проекти, водещи до по-устойчиво бъдеще.

Масимо Йоза Гини: „Това не е просто продукт, а част от архитектурата, напълно представяща моята мантра „устойчиво, но красиво“. Това е скулптура, поради непрекъснатия си диалог със светлината, който подчертава нейните редуващи се екструдирани алуминиеви профили във взаимодействие на светлина и сянка“.

Brasilia взаимодейства с жилищното пространство с естетически привлекателен дизайн, който трябва да бъде показан, а не скрит. Самото му име е в знак на почит към майстора на съвременната архитектура Оскар Нимайер, чиито сгради отразяват използването на динамични форми и скулптурни извивки. Радиаторът Brasilia, с динамичното редуване на профили и форми, действително е скулптура в диалог със светлината и топлината, динамично редуване на профили и форми“, разказаха от Тотал Терм.

Моделът се предлага в няколко размера в хоризонтален и вертикален вариант:

  • Вертикална опция 1 (наличен и в електрически вариант): H 1200/1500/1800/2000 mm; L 230/422/614 mm;

  • Вертикална опция 2 (наличен и в електрически вариант): H 1200/1500/1800/2000 mm; L 275/467/659 mm;

  • Хоризонтална опция:H 230/422/614 mm; L 1200/1500/1800/2000 mm.

От 1993 г. Caleido развива своя собствена персонализирана визия за отопление, чрез която създава колекция от радиатори, предназначени да заемат централно място в интериора, използвайки усъвършенствани дизайнерски умения, авангардни техники и работейки с престижни архитекти и дизайнери. Компанията оперира в повече от 50 държави чрез широка мрежа от търговци“, обясниха още от екипа на българския партньор на производителя.

Масимо Йоза Гини – скулптурният график

Масимо Йоза Гини е роден в Болоня, Италия, през 1959 г. През 80-те години на миналия век участва активно в дейността на тогавашния дизайнерски авангард, като основава културното движение на Bolidismo и участва в групата на Ettore Sottsass в Мемфис. Той се приема за един от най-известните италиански архитекти и дизайнери на международната сцена.

През 1990 г. Гини отваря студиото Iosa Ghini Associates, което сега работи в Милано, Болоня, и Маями, САЩ, като разработва проекти за големи групи и международни разработчици. Студиото е специализирано в проектирането на жилищни, търговски и музейни архитектурни пространства, културни инсталации, зони и съоръжения, посветени на обществения транспорт, и както и на търговски проекти за международни компании.

През 2013 г. Triennale di Milano му посвещава самостоятелна изложба на тема „От началото до устойчивото настояще“. Масимо Йоза Гини е назначен за посланик на Италианския дизайн и Red Dot Network, активен член е на Комитета на Леонардо и на Accademia Clementina. През 2015 г. получава награда за творчество „Маркони“.

Прочетете цялата статия на сайта на ИНЖЕНЕР.BG

МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВСИЧКИ НАШИ ПРОДУКТИ И ЦЕНИ В СЕКЦИЯ КАТАЛОЗИ