Термопомпата Victrix Hybrid на Immergas е оптимално решение за модернизация на съществуващи отоплителни системи

Victrix Hybrid Immergas

Много са причините все повече потребители да предпочитат термопомпените системи за отопление и производство на битова гореща вода пред други популярни досега на пазара решения. Но често това, което ги спира в енергийния преход на ниво домакинство, е трудоемкият и скъп ремонт на съществуващата инсталация. В отговор на тези предизвикателствадоказаното българско дружество Тотал Терм представя хибридните термопомпи Victrix Hybrid на Immergas, които са лесен за инсталиране и с пълно основание могат да се определят като високоефективен вариант за замяна на стари газови котли например, при запазване на наличната радиаторна система в сградата.

Хибридната термопомпа за отопление и битова гореща вода (БГВ) Victrix Hybrid на Immergas дава възможност за оптимизация на системата, за подобряване на топлинния комфорт в помещенията, както и за генериране на значителни икономии на разходите. Освен това термопомпената технология намалява нивото на вредни емисии и щади околната среда“, поясниха пред Инженер.bg от Тотал Терм.

Моделът Victrix Hybrid има едно външно моноблок тяло с мощност 4 kW, което работи с екологичния хладилен агент R32. Вътрешното кондензно тяло предлага мощност от 28 kW при подгряване на битова гореща вода и 24 kW при отопление. „Двата генератора са свързани последователно и осигуряват по-голяма ефективност, както и значителни икономии на енергия, тъй като възможността за едновременната им работа значително увеличава броя часове, в които термопомпата е активна през отоплителния период“, уточниха от екипа на българската компания.

Хладилният газ R32 е с нисък GWP (потенциал на глобално затопляне), а кондензният вътрешен блок е с екологичен клас 6 (UNI 297 и 483), който е и най-високият за намалени емисии на азотни оксиди (NOx). „Замяната на стар конвенционален котел с хибриден модел може да намали с до 50% емисиите на С02. Този резултат се потвърждава от изследването на емисиите на 20-годишен котел в сравнение с хибридна термопомпа, проведено от отдел „Енергетика, системи, територия и строителство (DESTEC)“ към Университета в Пиза, Италия“, категорични са от Тотал Терм.

Victrix Hybrid се отличава с изключително компактни размери и висока степен на гъвкавост по отношение на монтажа. По този начин термопомпата заема ограничено пространство, а вътрешното тяло може да се монтира както на закрито, така и на открито – в частично защитено от външните условия пространство, или пък в инсталационен шкаф за вграждане в стена (например OMNI Container). За инсталиране на Victrix Hybrid не е необходим F-GAS сертификат. Достатъчни са 20 l воден обем в инсталацията, за да не се монтира инерционен акумулатор. Контролният панел, включен в окомплектовката на уреда, е от тип Plug & Play, което улеснява работата и настройката.

Тази хибридна термопомпа на Immergas е оптимално решение за подмяна на старите газови котли, като същевременно се запазва съществуващата радиаторна инсталация. Уредът е подходящ и за замяна на котли, свързани към колективна димоотводна система. Високите икономии от оперативни разходи се постигат благодарение на отличната сезонна ефективност, която е по-висока с 35% спрямо тази на газов котел. А това се дължи на факта, че за по-голямата част от отоплителния период нуждите са безспорно удовлетворени от термопомпата“, коментираха от Тотал Терм.

Производството на БГВ с Victrix Hybrid се извършва или на момента, или се акумулира във външен бойлер при версията Victrix Hybrid Plus.

Термопомпата е подходяща за отопление и на нови сгради, когато в тях е предвидена допълнителна система за охлаждане.

Прочетете цялата статия на сайта на ИНЖЕНЕР.BG

МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВСИЧКИ НАШИ ПРОДУКТИ И ЦЕНИ В СЕКЦИЯ КАТАЛОЗИ