Радиаторите Mini и Mini Canal на Jaga са избрани за реновацията на истанбулската архитектурна перла Salt Galata

Mini и Mini Canal

Сградата Salt Galata е една от многото архитектурни забележителности на Истанбул, която обаче изненадва с преплитането на два различни архитектурни стила върху фасадата си – неокласически и ориенталски. Първоначалният проект е на френско-левантийския архитект Александър Валори и датира от 1892 г., но в наши дни зданието претърпява редизайн, изпълнен от архитектурното студио Mimarlar Tasarım. В търсенето на решение за отопление, което съчетава едновременно естетика, отговаряща на стила, и висока енергийна ефективност, съответстваща на съвременните тенденции в строителния бранш, са избрани радиаторите Mini и Mini Canal на Jaga. Повече по темата Инженер.bg коментира с утвърденото българско дружество Тотал Терм, което предлага продуктите с марка Jaga у нас.

Разположена на улица „Банкалар“ в истанбулския квартал „Каракьой“, сградата Salt Galata е помещавала централата на Османската банка в периода от 1892 до 1999 г. След поредица от структурни модификации с течение на времето, тя отваря врати в днешния си вид през 2011 г., като най-новото преустройството разкрива нейния оригинален архитектурен характер. „Salt Galata е организирана така, че да даде възможност за предизвикателна, многопластова функционалност. Днес сградата включва специализирана библиотека, аудитория, изложбени и работни помещения. В нея се намира и постоянна изложба, включваща документи от колекцията на Музея на османската банка, която хвърля светлина върху 145-годишната история на институцията. Също така на приземния етаж се намират кафенето и книжарницата Robinson Crusoe 389, а вечер врати отваря и гурме ресторантът Neolokal. Първият етаж на сградата предлага гледка към Златния рог и историческия полуостров“, разказаха от Тотал Терм.

За този проект са избрани радиаторите Mini и Mini Canal на Jaga. И двата модела са оборудвани с топлообменник Jaga Low-H2O, изработен от изключително бързо проводяща мед и алуминий, който бързо пренася топлината в помещението, в което е инсталиран. „Радиаторите Jaga Low-H2O се отличават с ниско съдържание на вода, което ги прави много по-леки. Така те не се нуждаят от предварително самозатопляне, а също така незабавно пренасят топлината в помещението. Специалният топлообменник реагира няколко пъти по-бързо от подово отопление или други радиатори. А отоплението се паузира след достигане на оптималната стайна температура. Поради тази причина радиаторът Jaga Low-H2O осигурява по-голям комфорт с по-ниска консумация на енергия. След белгийския WTCB (Белгийски институт за строителни изследвания) и британския BRE, холандският институт KIWA също даде най-висока оценка за топлообменника с ниско съдържание на вода на Jaga“, поясниха от българската компания.

Ето и подробности за двата модела радиатори, използвани в Salt Galata:

Mini – свободностоящ радиатор:

  • Подходящ е за пространства с големи прозорци, остъклени фасади, за витрини, оранжерии, седалки под прозорци и за ниски стени;

  • Дискретна визия с височини от 8 cm;

  • Без топлинно излъчване към подлежащото стъкло, така че няма загуба на топлина;

  • Безопасна и ниска контактна температура.

Mini Canal Hybrid:

  • Предоставя висока мощност при ниски температури на водата;

  • Подходящ е както за ново строителство, така и за саниране на търговски и обществени сгради;

  • Напълно автоматична работа с фиксирана скорост, управлявана от сензор за температура на водата;

  • Височина от 14 cm;

  • Гама от решетки за всеки интериор.

Прочетете цялата статия на сайта на ИНЖЕНЕР.BG

МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВСИЧКИ НАШИ ПРОДУКТИ И ЦЕНИ В СЕКЦИЯ КАТАЛОЗИ