Как термопомпите Magis Combo V2 на Immergas могат да повишат стойността на нови и стари жилищни имоти

Отопление Тотал Терм

Част от портфолиото на утвърденото българско търговско и инженерингово дружество Тотал Терм, термопомпите Magis Combo V2 на Immergas осигуряват отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода (БГВ) в жилищни сгради, гарантирайки висока енергийна ефективност и още редица предимства. Широкият диапазон от мощности – от 4 до 16 kW – в който гамата се предлага, позволява покриване и на най-високите натоварвания. Magis Combo V2 е хибридна термопомпа с интегриран кондензен блок, а допълнителни подробности за нея пред Инженер.bg дадоха от екипа на Тотал Терм, официален търговски партньор на производителя за българския пазар.

Хибридната термопомпа Magis Combo V2 е налична в следните версии:

  • Еднофазна версия за моделите 4, 6 и 9 kW, в която работи с хладилен газ R32;

  • Еднофазни и трифазни версии за модели с мощност 12, 14 и 16 kW, при които се използва хладилен агент R410A.

Термопомпите са все по-често предпочитани решения за отопление, охлаждане и производство на БГВ, тъй като предоставят висока енергийна ефективност, а от там и значителни спестявания на енергия. Със своите компактни размери обаче, хибридната термопомпа Magis Combo V2 е особено подходяща за нови жилища, които се отличават с изпълнение на високи критерии за изолация, но също така е отлично решение при подмяна на стари котли в средно и високотемпературни системи, тъй като температурата за отопление може да достигне до 80 °С“, поясниха от Тотал Терм.

Гамата Magis Combo включва два варианта:

  • Magis Combo V2 (комбинирана версия): При нея за производството на БГВ може да се включи соларна енергия благодарение на последователното свързване на предварително подгрята вода от обемен бойлер, а като опция е наличен комплект със соларен термосензор.

  • Magis Combo Plus V2 (версия само за отопление): Вътрешният блок е проектиран така, че да се комбинира с външен, допълнителен обемен бойлер, за да се задоволи по-високо потребление на БГВ.

Функциите и характеристиките на термопомпите Magis Combo осигуряват следните потребителски предимства:

По-висока стойност на недвижимия имот: „Чрез термопомпата се постига по-висок енергиен клас в нови жилища и се подобрява енергийния клас на съществуващи сгради, в които тя е инсталирана. Това позволява стойността за квадратен метър от жилището да се увеличи, което бързо превръща системата в инвестиция, която се изплаща незабавно“, категорични са от българската компания.

Спестяване на пространство: Компактните размери на гамата намаляват необходимото пространство за монтаж. Освен това, с помощта на специални аксесоари, термопомпата Magis Combo Plus V2 може да бъде вградена в инсталационен шкаф Solar Container Combo или да бъде комбинирана с новата система Super Тrio, като и двете са разположени в шкафове за вграждане (Container за Super Тrio). Вариант е и вграждане във вътрешно помещение, в специален инсталационен шкаф (Domus Container за Super Тrio). Това осигурява пълна гъвкавост на инженерите по топлотехника във фазата на спецификация и бюджетиране на предложения за отоплителни системи в новостроящи се жилищни сгради или при енергийни преустройства, както и значителна свобода за изпълнителите на строително-монтажните работи.

Оптимизирана консумация на електричество: Освен че предоставят сами по себе си висока енергийна ефективност, термопомпените системи Immergas са подходящи за комбинация с фотоволтаични инсталации, което още повече увеличава спестяванията от електроенергия.

Защита от замръзване: Вградената защита от замръзване превръща хибридното сплит решение Magis Combo Plus V2 в изключително подходящо за приложение в много студени зони. „За инсталацията са необходими квалифицирани монтажници с F-GAS сертификация, които да направят връзките между външния и вътрешния модул“, уточниха от Тотал Терм.

Вградена интелигентна електроника: Благодарение на нея, кондензният котел и термопомпата работят заедно, за да понижат консумацията с до 40%. „Управлението задава приоритет на кондензационния блок или на термопомпата, въз основа на външните климатични условия и настройките при инсталацията, за да се гарантира оптимално използване на енергия от възобновяеми източници през всеки сезон“, допълниха още от българската компания.

Прочетете цялата статия на сайта на ИНЖЕНЕР.BG

МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВСИЧКИ НАШИ ПРОДУКТИ И ЦЕНИ В СЕКЦИЯ КАТАЛОЗИ