Дизайнерски радиатори Jaga допринасят за високата класа и устойчивост на жилищната сграда Диамант II в столицата

Диамант

През 2021 г. София се сдоби с една от най-луксозните си жилищни сгради, чиято концепция цели едновременно да се впише в заобикалящата я среда и да се открои като безценно бижу. Е, откроява се – и то как! Диамант II е разположена в близост до Ловен парк и горната част на Борисовата градина и е отговор на мечтата за уютен, елегантен и устойчив дом в София. А както посочват инвеститорите от Артекс Инженеринг, „никой не подарява и не приема диамант, ако не е уверен, че прави най-добрия избор“. За да се реализира тази концепция обаче в зданието са вложени най-съвременни технологии, а конкретно за отоплителната система Ви разказваме днес с помощта на специалистите от Тотал Терм, утвърдена компания в областта на ОВК решенията и доставчик на радиаторите и конвекторите за Диамант II.

„Луксът е лекотата на безгрижния бит. Именно това доказва Диамант II в кв. Изгрев. Освен с висок стил и безупречни интериор и екстериор, сградата се отличава с екологична устойчивост, благодарение на съвременните технологии и оптималните параметри по отношение на енергийната ефективност. Принос за това имат дизайнерските отоплителни и климатични тела Jaga, които имахме удоволствието да доставим“, разказаха от Тотал Терм.

Проектно са заложени моделите Strada, Mini и Mini Freestanding, вентилаторни конвектори за вграждане в под Clima Canal, както и радиатори за вграждане Build in. Продуктите на белгийския бранд са проектирани, за да предложат не само естетическа наслада и за най-критичното око, но и здравословен вътрешен климат и максимална енергийна ефективност.

Ето и подробности за избраните модели:

Strada – ненатрапчиво присъствие с изчистени линии, плосък преден панел и стилна алуминиева решетка

Моделът се отличава с:

  • Технологията LowH2O, която чрез високопроводим и бърз топлообменник постига ниска консумация на енергия и максимално отдаване на топлина;
  • Технологията Twin Power, подходяща за по-добро компенсиране на потока студен въздух надолу от остъклени фасади и/или вентилационни решетки;
  • DBE (Dynamic Boost Effect) система за работа при ниска температура на топлоносителя (от 28 °C);
  • Термостатичният вентил е вграден и няма никакви видими тръби;
  • Ниска повърхностна температура.

Mini и Mini Freestanding – компактни, мощни и поразително дискретни

„Тези радиатори са проектирани специално за помещения с големи прозорци, като загряват „моментално“ и не допускат загуба на топлина през остъклените площи. Те също разполагат с технологиите LowH2O, Twin Power и DBE, а с височина от само 8 cm са подходящи за остъклени фасади, витрини, оранжерии, малки подпрозоречни места и ниски стени“, поясниха от българската компания.

Clima Canal и радиатори за вграждане

Вградените конвектори Clima Canal могат да осигурят както отопление и охлаждане, така и вентилация с предварително подгряване. Оборудвани с най-новите EC вентилатори, те използват до 50% по-малко електрическа енергия, а освен това вентилаторите могат да бъдат управлявани чрез системи за домашна автоматизация посредством тяхното 0-10 VDC управление на скоростта.

„Ако пък разполагате с наистина ограничено пространство или не желаете Вашето отоплително тяло да се забелязва по какъвто и да е било начин, портфолиото на Jaga предлага радиатори за вграждане, които спестяват място без да губят отоплителна мощност“, допълниха още от Тотал Терм.

Прочетете цялата статия на сайта на ИНЖЕНЕР.BG

МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВСИЧКИ НАШИ ПРОДУКТИ И ЦЕНИ В СЕКЦИЯ КАТАЛОЗИ